Radionica „Strategije i metode namicanja sredstava za udruge u zdravstvu“

11.studenog 2022.

Održana je radionica na temu „Strategije i metode namicanja sredstava za udruge u zdravstvu“ za članice mreže, koju je vodila Marina Škrabalo iz Zaklade Solidarna, dok je resursna osoba na radionici bio Ivan Blažević, upravitelj Zaklade Solidarna.

Cilj radionice je biopribližiti strateški pristup namicanju sredstava s fokusom na zadovoljavanje potreba i usuglašavanje vizija donatora i primatelja donacija te ohrabriti sudionike na iskorak prema strateškom promišljanju i planiranju akcija namicanja sredstava, kako iz privatnih tako i iz javnih izvora.

Fokus na potrebe donatora mijenja percepciju vlastite moći i uloge tražitelja donacija jer se namicanje sredstava zapravo svodi na stvaranje i ponudi prilika za ostvarenje potreba samih donatora, a to su potrebe za pripadanjem, doprinosom, utjecajem, poštovanjem i radošću.

Nisu nam samo važni samo aktualni i budući donatori, već i oni bivši od kojih možemo puno naučiti pa čak i iz njihovih razočarenja, i osobe koje nam doniraju neki određeni resurs (npr. svoje vrijeme) te nas istodobno povezuju s drugim donatorima, promovirati naš rad i time povećavati našu vidljivost. Njih zovemo multiplikatorima i ambasadorima. Ciljani razvoj odnosa u svrhu namicanja sredstava treba obuhvatiti sve tri skupine, kao i naše članove i korisnike koji se mogu naći u svakoj od ovih uloga u lancu stvaranja vrijednosti za udrugu.

Preskoči na sadržaj