Institucionalno zagovaranje

Institucionalno zagovaranje

Izradili smo 6 javnopolitičkih smjernica s preporukama, čije prijedloge aktivno zagovaramo prema svim dionicima u sustavu koji mogu utjecati na donošenje boljih zdravstvenih politika.

Institucionalnim zagovaranjem nastojimo stvoriti strukturiran odnos s donositeljima odluka, kako bi primijenili naše preporuke za poboljšanja u zdravstvu i time trajno poboljšavali naš zdravstveni sustav, na korist svih građanki i građana.

Naše aktivnosti institucionalnog zagovaranja uključuju sastanke, javne rasprave, stvaranje partnerstava, slanje smjernica i sažetaka, sudjelovanje u eSavjetovanjima i radnim skupinama, komunikaciju mailom, telefonom, objave na našim digitalnim kanalima i drugo.

Kako bi osigurali kvalitetne i provedive smjernice, prethodno smo proveli potrebna tematska istraživanja, a paralelno smo proveli i procjene njihova društvenog utjecaja uključivši relevantne stručnjake, tijela državne uprave, nevladine udruge i druge organizacije.

Tako smo kreirali ove inovativne smjernice za razvoj javnih politika utemeljenih na dokazima, koje su zbog lakšeg praćenja i primjene slično strukturirane, a za svaku smo kreirali i sažetak.

Preskoči na sadržaj