Predstavljanje Zdravstvenog semafora na Sajmu zdravstvenih inovacija

Na Sajmu zdravstvenih inovacija koji će se održati 24. listopada u HUB385, biti će predstavljen i naš Zdravstveni semafor, a koji će predstaviti Nikola Serdarević, iz udruge Terra.

Više o ovoj inovaciji saznajte na: https://zdravstveniopservatorij-krijesnica.hr/

Zdravstveni semafor prikuplja, obrađuje i javno objavljuje informacije o problemima u pristupu zdravstvenim uslugama s kojima se građani susreću.

Putem Zdravstvenog semafora, suradnička mreža organizacija civilnog društva i akademske zajednice Zdravstveni opservatorij prikuplja informacije o dobrim, zabrinjavajućim i lošim zdravstvenim praksama i iskustvima građana u zdravstvu koje se periodično obrađuju i analiziraju kako bismo detektirali i signalizirali trendove i sustavne probleme, ali i prilike za njihovo otklanjanje.

Želimo razviti suradnički odnos s donositeljima odluka, zdravstvenim djelatnicima, medijima, drugim udrugama i institucijama te potaknuti zajedničko djelovanje jer svi smo mi u nekom trenutku pacijenti ili članovi obitelji pacijenata.

Od koga primarno prikupljamo informacije?

  • Građana, pacijenata i korisnika zdravstvenog sustava
  • Organizacija civilnog društva

Čiji uvidi i iskustva su nam također bitni?

  • Zdravstvenih djelatnika i stručnjaka
  • Nemedicinskog osoblja u zdravstvenim institucijama
  • Specijaliziranih novinara

Što želimo postići?

Prikupljanjem iskustava pacijenata i zdravstvenih radnika Zdravstvenim semaforom usmjeravamo pažnju javnosti i donositelja odluka na probleme zdravstvenog sustava koji muče veliki broj građana. Obradom ovih povratnih informacija želimo doprinijeti poboljšanju praksi zdravstvenih ustanova i relevantnih politika te jednakopravnosti građana u pristupu kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti.

FOKUS NA RJEŠAVANJE PROBLEMA

Prepoznati potrebe opće populacije, kao i ranjive društvene skupine

Identificirati specifične probleme koji utječu na dostupnost zdravstvene zaštite

Prepoznati kritične procese u skrbi za pojedine zdravstvene i socijalne) probleme

Pružiti podršku u oblikovanju policy preporuka za donošenje odluka temeljem informacija iz realiteta

Razviti suradnički odnos s donositeljima odluka, medijima, zdravstvenim sustavom, drugim udrugama i institucijama kako bi se potaknulo zajedničko djelovanje jer svi smo mi u nekom trenutku pacijenti ili članovi obitelji pacijenata

Ukoliko još niste potvrdite svoje sudjelovanje putem prijavnog obrasca https://forms.gle/2kTTB2JgbuP3PZZP7 najkasnije do ponedjeljka, 23. listopada, a za sve zainteresirane koji nisu u mogućnosti sudjelovati uživo, bit će dostupan prijenos uživo putem Facebook stranice Udruga Krijesnica.

*Tijekom cijelog događanja, bit će osiguran simultani prijevod programa na hrvatski znakovni jezik.

Sajam zdravstvenih inovacija organizira Udruga Krijesnica, a u sklopu projekta Zdravstveni Opservatorij

#zdravstveniopservatorij

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Preskoči na sadržaj