Loading Događaji
Svi Događaji Okrugli stol o razvoju pedijatrijske palijativne skrbi u Hrvatskoj
  • Ovaj događaj je prošao.
Okrugli Stol O Pedijatrijskoj Palijativnoj Skrbi
:

Okrugli stol o razvoju pedijatrijske palijativne skrbi u Hrvatskoj

2023.09.26. @ 15:00 - 16:30
HUB385

Okrugli stol o razvoju pedijatrijske palijativne skrbi: Kako zajedno do kvalitetne i sveobuhvatne palijativne skrbi za djecu i obitelji? održat će se u utorak, 26. rujna 2023. od 15:00 do 16:30 sati u HUB385 na adresi Ulica Franje Petračića 6 u Zagrebu.

Na okruglom stolu predstavit će se rezultati istraživanja o mogućnostima razvoja pedijatrijske palijativne skrbi u zdravstvenom sustavu te rezultati istraživanja o izazovima skrbi za djecu s kompleksnim potrebama unutar i izvan zdravstvenog sustava RH, kao i javnopolitičke smjernice za unaprjeđenje i razvoj pedijatrijske palijativne skrbi.

 

PROGRAM:

15:00 – 15:20 Predstavljanje rezultata istraživanja i javnopolitičkih smjernica za razvoj pedijatrijske palijativne skrbi u Hrvatskoj – Gordana Šimunković, prof. soc. ped., Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

15:20 – 15:30 Predstavljanje rezultata istraživanja o izazovima skrbi za djecu s kompleksnim potrebama unutar i izvan zdravstvenog sustava Iva Lukačević Lovrenčić, dr. med., istraživačica na projektu Zdravstveni opservatorij, Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar

15:30 – 16:30 Okrugli stol o potrebama i mogućnostima unaprjeđenja pedijatrijske palijativne skrbi u Hrvatskoj

 

SUDIONICI OKRUGLOG STOLA:

  • Gordana Šimunković, prof. soc. ped., sveučilišna specijalistica javnog zdravstva, voditeljica istraživanja i autorica smjernica, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
  • Mirela Stanić-Popović, izvršna direktorica udruge Krijesnica
  • Renato Mittermayer, dr. med. spec., ravnatelj Specijalne bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra
  • Davorka Osmak Franjić, prof. psihologije, savjetnica pravobraniteljice za djecu
  • dr. sc. Aida Mujkić, dr. med., spec. pedijatrije, Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar
  • Ana Alapić, Udruga roditelja vitalno ugrožene djece “Kolibrići”
  • Mirjana Saratlija, magistra sestrinstva, Služba sestrinstva i zdravstvene njege, Koordinator palijativne skrbi i planirani otpust djece, KBC Zagreb

MODERATORICA: Leona Šiljeg


SMJERNICE ZA RAZVOJ JAVNIH POLITIKA U PODRUČJU PEDIJATRIJSKE PALIJATIVNE SKRBI  

Tematika pedijatrijske palijativne skrbi prisutna je u malom broju strateških dokumenata Republike Hrvatske uz nepostojanje zasebnog strateškog ili akcijskog dokumenta koji bi se usmjerio isključivo na pedijatrijsku palijativnu skrb.

U smjernicama izrađenih u sklopu projekta Zdravstveni opservatorij predložena su tri glavna smjera kako bi se osiguralo Unaprjeđenje sustava pedijatrijske palijativne skrbi na razini Republike Hrvatske:

1) Unaprijediti sustav upravljanja razvojem pedijatrijske palijativne skrbi;

2) Ojačati stručna znanja i informiranost zajednice o svim aspektima pedijatrijske palijativne skrbi;

3) Unaprijediti upravljanje resursima potrebnima za razvoj pedijatrijske palijativne skrbi.

Smjernice koje su oblikovane kroz konkretne ciljeve, mjere, aktivnosti i indikatore te odgovorne dionike, bit će detaljno predstavljene na okruglom stolu.

Uz autoricu smjernica i vanjsku suradnicu na projektu Gordanu Šimunković te izvršnu direktoricu udruge Krijesnica Mirelu Stanić-Popović,  na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici zdravstvenih i obrazovnih ustanova, udruga i obitelji pacijenata uključeni u procese pružanja pedijatrijske palijativne skrbi.

📍Svoje sudjelovanje molimo da potvrdite putem prijavnog obrasca: https://forms.gle/zWeEhxe762Yfaw6c6

Datum:
2023.09.26.
Vrijeme:
15:00 - 16:30
HUB385
Franje Petračića 6
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)

Događaj Navigation

Preskoči na sadržaj